Mitä suolahoidossa tapahtuu? Suolahuone on vuorattu suolalla. Huoneessa istutaan lepotuoleilla. Hoidon ajan (40 min tai 20 min) suolageneraattori on käynnissä, minkä johdosta huoneilmaan tulee hienojakoista ja puhdasta suolapölyä. Suolan luontainen desinfioiva ja kosteutta sitova vaikutus heikentää bakteerien kasvumahdollisuuksia limakalvoilla ja auttaa limakalvoja tervehtymään. Suola desinfioi iholla olevia tulehduksia ja kosteuttaa ihoa.

Asiakkaamme tarvitsevat lisätukea lääkehoidon rinnalle tai jotkut haluavat mieluummin hoitaa itseään luonnonmukaisella tavalla. Merkittävimmin hoidosta hyötyvät astmaatikot, flunssaiset, allergiset, toistuvista hengityselintulehduksista kärsivät sekä iho-ongelmaiset.

Varaamasi aika on aina henkilökohtainen! Jos otat läheisiä mukaan, voit varausta tehdessäsi kirjoittaa Lisätiedot -kohtaan henkilömäärän.

Suolahoitoon voi tulla myös rentoutumaan ja palautumaan. Mikä sen ihanampaa kuin istahtaa hetkeksi, ottaa torkut tai vain olla kaikessa rauhassa. Tarvittaessa voimme järjestää suolahoidon isommallekin ryhmälle; vaikka työyhteisön, yhdistysten, ystäväporukan tai perheen yhteisiin rentoutumishetkiin.

Hoidossa ollaan sisävaatteilla. Jos haluaa hoitaa ihoaan, kannattaa vaatetusta vähentää. Mukaan voi ottaa halutessaan kevyemmän asun kuten t-paidan ja shortsit. Varpaat voi upottaa suolaan niin kuin hiekkaan. Hoitolastamme löytyy myös kertakäyttösuojia sukkien päälle sekä vilttejä, joihin voi kääriytyä. Hoidon jälkeen jalkaterät voi pyyhkiä enimmästä suolasta pikkupyyhkeellä (löytyy hoitolasta). Hoitohuoneessa on n. 22 astetta lämpöä.

Hengityselimistön hoito

Suolapöly kulkeutuu pitkälle hengityselimiin. Suolan luontainen desinfioiva vaikutus heikentää bakteerien kasvumahdollisuuksia limakalvoilla. Suolan kosteutta sitova vaikutus puolestaan auttaa limakalvoja tervehtymään. Suolahoitojakson edetessä liman irtoaminen lisääntyy, jolloin seuraavalla kerralla suolahiukkaset pääsevät yhä syvemmälle hoitamaan hengitysteitä. Osalla oireet voivat hetkellisesti pahentua ensimmäisen hoidon jälkeen. Tätä ei pidä kuitenkaan säikähtää vaan jatkaa hoitojaksoa.

Monet ovat päässeet esim. korva- ja poskiontelotulehduskierteistä otettuaan suolahoitojakson. Jotkut ovat kokeneet, että suolahoitojakson jälkeen vastustuskyky on ollut parempi eikä flunssataudit olekaan tarttuneet niin helposti. Astmaatikoille ja muista keuhkosairauksista kärsiville suolahoidosta on ollut merkittävää apua, kun hengittäminen on helpottunut. Sen myötä myös liikkuminen on keventynyt. Hengityselimistön hoitoon suositellaan 5-10 kerran hoitojaksoa. Voi hyvin käydä 2-3 kertaa viikossa.

Vaikutukset iho-ongelmiin

Atooppinen iho on usein rikki ja kutiseva, ja siksi hyvä kasvualusta bakteereille. Suolahoidon avulla pystytään tuhoamaan iholla olevia bakteereita ja näin iho-oireet helpottavat. Suola desinfioi iholla olevia tulehduksia ja suolan kosteutta sitova ominaisuus auttaa ihoa kosteutumaan. Suolapölyn hengittäminen vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja sitä kautta vaikuttaa ihon vointiin myönteisesti.

Ihottuma-alueet kannattaa riisua paljaaksi suolahoidon ajaksi, jolloin suolapöly pääsee laskeutumaan iholle. Suolahoidon alkuvaiheessa oireet saattavat hieman lisääntyä, mutta se on merkki paranemisprosessista. Joillakin ihon paraneminen alkaa jo ensimmäisestä hoitokerrasta. Lapsilla hoito tehoaa yleensä nopeammin, koska lasten elimistö on vastaanottavaisempi. Lapsille voi riittää 5 kerran hoitojakso (noin kahden viikon sisällä). Aikuisilla hoitokertojen määrä ihonhoidossa on yleensä 5-15 kertaa, jotta iho saadaan hyvään kuntoon. Jos hoitoa on tarve jatkaa, yleensä käyntikertoja voi jo harventaa.

Katu- ja siitepölyallergian hoito

Suolahuonehoito desinfioi hengitysteitä ja sitoo kosteutta limakalvoille. Suolahoidon vaikutuksesta limakalvojen turvotus ja tukkoisuus helpottaa. Lisäksi lima irtoaa helpommin, hengenahdistus vähenee ja tulehdukset helpottuvat.

Paras vaikutus pölyallergian hoidossa saadaan ennakoivalla suolahoitojaksolla. Noin viiden kerran tiivis suolahoitojakso kannattaa aloittaa 2-3 viikkoa ennen pölykauden alkua. Silloin limakalvoilla on mahdollisuus etukäteen vahvistua kestämään pölyaltistus. Ylläpitohoitoa kannattaa jatkaa pölykauden aikana tarpeen mukaan.

Jos hoito aloitetaan oireiden jo ilmestyttyä, kannattaa alkuun käydä tiivis jakso parin päivän välein, kunnes oireet merkittävästi helpottuvat ja siirtyä sitten ylläpitohoitoon.

Suolahoito ryhmille

Oulun Suolahoitola tarjoaa upeat puitteet mukavaan kokoontumiseen. Suolahuoneessa voi olla kerrallaan 7 henkilöä, mutta isommille ryhmille hoito onnistuu useammassa erässä. Toisten ollessa suolahuoneessa, loput voivat olla esim. äänimaljarentoutuksessa. Ryhmät, pyytäkää tarjous!

Lapset suolahuoneessa

Alle kouluikäisen lapsen kanssa aikuinen voi mennä aina suolahoitoon ilman lisäveloitusta. Lapset istuvat hoitohuoneessa joko omassa tuolissaan tai aikuisen sylissä. Lapsille suolahuoneessa istuminen tarjoaa myös kiireettömän hetken aikuisen kanssa. Lattialla olevaa suolaa ei saa pöllyttää, koska siitä nousee moninkertainen määrä suolaa. Suolahuoneen seinistä nautitaan katselemalla. Lapsi on aikuisen vastuulla hoidon ajan.

Kenelle sopii

Suolahoito sopii henkilölle, jolla on haasteita hengityselimistön tai ihon kanssa. Suolahoito on myös hyvä hengityselimistöä kosteuttava hoito urheilijoille ja laulajille/ äänityöläisille. Suolahuone on loistava paikka myös rentoutumiseen! Rentoutuessa hermosto pääsee palautumaan ja vireystaso laskee. Voit tulla myös porukalla rentoutumaan ja vaihtamaan kuulumisia!

Voit tulla kokeilemaan suolahoitoa, jos sinulla on esim.:

astma, krooninen hengitysteiden sairaus, yskä, nuha, poskiontelotulehdus, krooninen korvatulehdus, tulehduskierre, siitepöly- ja katupölyallergia, atooppinen iho, psoriasis, ihottuma, reumaattisia oireita, stressi.

Suolahoitoa ei suositella henkilölle, jolla on akuutissa vaiheessa oleva syöpä, vaikea sydämen vajaatoiminta, krooninen sepelvaltimotauti, keuhkotuberkuloosi tai dialyysihoito menossa. Epävarmoissa tilanteissa kannattaa aina varmistaa omalta lääkäriltä.

suolahoidon Historiaa

Suolahoito on vuosisatoja vanha luonnonmukainen hoitomuoto ja jo keskiajalla sairaita hoidettiin suolaluolissa, jossa he hengittivät suolapölyä sisältävää ilmaa. Suolakaivostyöläisten keskuudessa havaittiin, että suolapölylle altistuvien keuhkosairaudet olivat harvinaisia. Keski- ja Itä-Euroopan maissa suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenten ajan.

Suolaluolia on hyödynnetty hoitotiloina ja samaan tapaan toimivia suolahuoneita rakennettu kylpylöihin ja hoitotilojen yhteyteen, joissa hengitettävän ilman koostumus muistuttaa suolakaivosolosuhteita. Suolahoito on todettu hyväksi tukihoidoksi esim. astmaatikoille ja erilaisia ihottumia sairastaville.

Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutti on tehnyt suolahoidoista tutkimusta, jonka on rahoittanut Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri, Kela ja RAY. Tutkimus tehtiin vuosina 2003-2007. Tutkimuksen mukaan suolahuonehoito voi tukea astman lääkehoitoa ja helpottaa astmaa sairastavan oloa. Osalla keuhkoputkien yliärtyvyys väheni suolahuonehoitojakson jälkeen merkittävästi.

 

Mitä muuta suolahuoneessa

Palveluissamme Suolainen akupunktio (1-4 henkilölle)! Akupunktion ja suolahoidon lempeän tehokas hoito. Kaksi hoitoa samalla kertaa! 

Tarjolla myös Suolainen äänimalja (1-3 henkilölle)! Suolahoito ja äänimaljarentoutus samalla kertaa! Istahda tuoliin ja nauti lempeän ihanasta äänimaljarentoutuksesta ja rentouttavasta suolahoidosta.

Voit varata suolahoidon  suoraan NETTIAJANVARAUKSESTA tai soittamalla meille 044 322 3432.